Introduktion

Fortællingerne præsenterer nogle forskellige aspekter af venskab, sat ind i en fiktiv kontekst. I fortællingerne møder man universet og børnene på Koldbakken. De oplever en masse ting og tænker en masse tanker.

Målet med fortællingerne er at inspirere børnene til at tænke over venskab gennem mødet med andres oplevelser, tanker og erfaringer.

Efter højtlæsning startes en fælles samtale, der både handler om fortællingen og om børnenes egne tanker.

Man kan evt. supplere fortællingen og samtalen med at lade børnene lave illustrationer eller skrive små historier om Koldbakke-børnene. Har børnene en Tankebog, kan illustrationerne/teksterne indsættes heri.

 

Materialer: Evt. papir, blyanter, farver.

Tidsforbrug: 25-40 minutter.

Organisering: Fælles oplæsning; fælles samtale.

Brug af apps: Ingen.

 

I morfars værksted

I fortællingen hører vi om morfars værksted, som er et fantastisk sted. Her kan næsten alting lade sig gøre.

 

Sigrid og Løven

I fortællingen møder vi Sigrid og Løven, der mødes ude i skoven. Vi oplever deres venskab og hører om, hvor meget de har savnet hinanden.

 

Det fantastiske Guldometer

I fortællingen møder vi Storm og hans fantastiske Guldometer, som kan bruges til at finde guld med. Vi hører om, hvordan Storm og Ingolf sammen graver efter guld.

 

Kongen af Ingenmandsland

I fortællingen møder vi Sigrid, der går tur på nattehimlen sammen med sin ven Nattemanden. Hun møder den ensomme, lille dreng, som er konge i Ingenmandsland. Sigrid lover at vende tilbage og besøge ham igen.

 

 

?
Gå et niveau op
Fortællinger
Sigrid og løven Det fantastiske Guldometer Kongen af Ingenmandsland
X
Tænk hvis alting var gennemsigtigt